Kosten zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen?

Voor velen zijn de kosten van de zonnepanelen een belangrijk punt van zorg. Veel mensen denken dat zonnepanelen erg duur zijn. Tijdens de afgelopen jaren zijn de kosten van zonnepanelen echter behoorlijk gedaald. Bij onze zonnepanelen heeft u uw zonnepanelen gemiddeld in 6 jaar terugverdiend.

Het gaat bij zonnepanelen om de juiste prijs-kwaliteitverhouding per paneel, per totaalprijs of de kosten voor zonnepanelen per m2. Zoals u met de aanschaf van, bijvoorbeeld, een nieuwe auto zelf kunt kiezen hoeveel u wilt uitgeven, kunt u zonnepanelen ook zo duur maken als u zelf wilt.

U moet zich echter wel altijd afvragen of de investering zich in rendement terugbetaalt. Zo zijn er vele ‘nieuwe’ ontwikkelingen die positief zijn voor de opbrengst, maar in verhouding nog erg duur zijn. Ook wanneer u per vierkante meter, per zonnepaneel of per totaalprijs werkt, kunnen de kosten in verhouding stevig uiteen lopen.

Daarnaast zijn er ook nog enorm veel aanbieders van zonnepanelen. Zo kan je tegenwoordig zelfs bij ikea zonnepanelen kopen.

ZONNEPANELEN KOSTEN UITGEWERKT – KWALITEIT IS EEN KEUZE

Een goed voorbeeld zijn een zogenaamd glas-glas zonnepanelen. Bij glas-glas zonnepanelen is er, naast een glasplaat aan de bovenzijde van de zonnepanelen, tevens een glasplaat aan de onderzijde geplaatst. Dit resulteert in minder rendementsverlies tijdens de levensduur van de zonnepanelen. Uit onderzoek is gebleken dat, gedurende 25 jaar, de glas-glas zonnepanelen gemiddeld 5 procent minder rendementsverlies heeft dan normale zonnepanelen. Op zich een goede ontwikkeling, dus. Ook qua kosten.

 

 

ZONNEPANELEN KOSTEN PRIJS PER DAK

De kosten van deze zonnepanelen liggen daarentegen gemiddeld 20 procent hoger dan wat een regulier zonnepaneel kost. Samengevat is nú 20 procent meer investeren om over 25 jaar 5 procent minder rendementsverlies te hebben geen goede investering.

Het is altijd goed om te controleren of het aangeboden merk voorkomt in goed beoordeelde lijsten zoals die van de consumentenbond. Daarnaast is het goed om rekening te houden met je dak. De kosten voor zonnepanelen op een plat dak liggen weer anders dan bij zonnepanelen op een schuin dak.

Uw zonnepanelenexpert keuze

Wij verzorgen uw hele zonnepanelen project van A tot Z. Betrouwbaarheid, kwaliteit, kosten en persoonlijke begeleiding staan hierbij hoog in het vaandel. Onze specialisten zorgen voor een scherpe prijs, lege kosten en een uitstekende kwaliteit.

KWALITEIT KEUZE BIJ LAGEWEG & ENGEL

Laat u uw zonnepanelen plaatsen door onze professionele specialisten, dan weet u zeker dat u hier jaren plezier van heeft en uw systeem kosten precies aansluit bij uw wensen, eisen en verwachtingen. Wij bieden qua kosten en kwaliteit namelijk een dienstverlening en offerte op maat, die volledig op u wordt afgestemd.

 

Zonnepanelen prijzen? Vraag aantal offertes aan

Bent u benieuwd naar de kosten van uw zonnepanelen installatie? Wij berekenen de kosten altijd op basis van uw persoonlijke wensen, eisen, verwachtingen én situatie. U krijgt altijd een gedegen en betrouwbaar advies met een nauwkeurige prijsberekening van uw kosten. Zo weet u precies wat iets kost.