BTW Teruggave

Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen, heeft u recht op het volledige btw terugvragen van 21 procent op uw geplaatste zonnepanelen systeem. Als zonnepanelen houder genereert u namelijk uw eigen energie, die u tevens terug levert aan het net. U kunt zichzelf dus zien als een kleine energieleverancier dankzij zonnepanelen. Dit geldt ook voor de Belastingdienst en btw. Hierdoor kan de btw teruggave zonnepanelen wel eens zeer gunstig qua toeslagen en bedrag zijn.

BTW AANGIFTE BELASTINGDIENST KOSTELOOS

Het BTW terugvragen zit standaard in onze service, zodat u goed en zorgeloos kunt genieten van uw zelfopgewekte stroom via uw solar systeem. Wij berekenen geen kosten voor deze BTW aangifte service. Wij registreren u tijdelijk als ondernemer bij de belangstingdienst voor een aangifte via de kor. U krijgt na BTW teruggave het bedrag van de BTW terug op uw rekening. U ontvangt de BTW vaak nog hetzelfde jaar terug.

 

TERUGVRAGEN ZONNEPANELEN BTW BIJ AANGIFTE BELASTINGDIENST

Direct na de installatie van uw zonnepanelen ontvangt u van ons een mail waarin u eenvoudig een aantal standaardgegevens kunt invullen. Hiermee vraagt u uw BTW terug middels een aangifte bij de Belastingdienst. Op basis van deze gegevens wordt er een BTW nummer voor u aangevraagd en doen we aangifte voor BTW teruggave bij uw eigen energiebedrijf. Na het BTW terugvragen heffen we het BTW nummer op en bent u ontheven aan omzetbelasting en administratie als ondernemer.

 

U krijgt weinig mee van deze procedure en ontvangt het BTW bedrag na een aantal maanden vanzelf terug op uw rekening. U betaalt dus het bedrag inclusief de BTW, maar de uiteindelijke investering omvat het netto bedrag op uw offerte, zonder BTW. BTW terugvragen kost u zo geen moeite. U krijgt zo eenvoudig het BTW bedrag over zonnepanelen terug van de Belastingdienst voor ondernemers of particulier via de kor.

Nationale Belasting Adviseurs helpt bij aangifte btw terugvragen

Om deze BTW aanvraag zo snel en professioneel mogelijk te laten verlopen, wordt het BTW terugvragen bij ons volledig verzorgd door onze BTW partner Nationale Belasting Adviseurs. Nationale Belasting Adviseurs is volledig toegelegd op het terugvragen van BTW belasting voor zonnepanelen installaties bij de Belastingdienst.

BTW TERUGVRAGEN BIJ DUURZAAM THUIS-FINANCIERING

Ook wanneer u uw zonnepanelen laat financieren heeft u recht op BTW terugvragen. Ondanks dat u zelf geen BTW investering doet, krijgt u toch het BTW bedrag terug op uw rekening. Aangezien u bij de Duurzaam Thuisfinanciering onbeperkt en boetevrij kunt aflossen, kunt u ervoor kiezen de teruggestorte BTW af te lossen op uw financiering van solar of zonnepanelen systemen.

 

Uitzonderingen bij KOR en geïntegreerde zonnepanelen

Wanneer u reeds een ondernemer voor de belastingdienst bent, bijvoorbeeld als ZZP’er of als eigenaar van een eenmanszaak, heeft u al een persoonsgebonden BTW-nummer voor omzetbelasting en BTW aangifte via de kor.

Aangezien u maar één persoonlijk BTW nummer kunt hebben, kunnen wij geen extra BTW nummer voor de zonnepanelen voor u aanvragen voor de BTW op zonnepanelen. Wij gebruiken uw bestaande BTW nummer voor uw omzetbelasting om de BTW via een aangifte terug te krijgen van de Belastingdienst.

Wilt u weten of op nieuwbouw ook btw kunt terugvragen?

Nieuwbouw is ideaal om duurzame maatregelen te treffen en toe te passen, maar kunt u hier ook BTW op terugvragen? Lees dan hier verder over BTW terugvragen bij nieuwbouw.

ZONNEPANELEN BTW EN INLOGGEN KOR

We kunnen de BTW terugvragen op uw reeds bestaande BTW nummer. We kunnen het nummer echter niet voor u opheffen na de BTW teruggave; het is immers gekoppeld aan uw zaak. Het gevolg is dat de opbrengst van uw zonnepanelen wordt meegerekend op de omzet van uw zaak en u dus belasting blijft betalen over uw eigen opgewekte energie.

 

Zonnepanelen BTW terugvragen op nieuw btw nummer

Wanneer u een partner heeft die geen ondernemer is, kunnen we de btw in de meeste gevallen alsnog terugvragen op een nieuw BTW-nummer in naam van uw partner.

Forfaitbelasting en BTW zonnepanelen

De belastingdienst heft eenmalig forfait belasting over uw geïnstalleerde zonnepanelen systeem. Deze forfait belasting bedraagt 20,- euro per 1.000 Wp aan geïnstalleerde panelen en wordt verrekend met uw BTW teruggave voor geïntegreerde zonnepanelen.